Arădeni la Salonul International al Agriculturii de la Paris

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2013 | Parerea ta

agriUn grup de 40 persoane, dintre care peste 20 specialiști, din județele Hunedoara și Arad, participă, în data de 23 februarie, la deschiderea ediției aniversare de 50 ani a Salonului International al Agriculturii de la Paris.

Acest proiect este realizat prin implicarea medicilor veterinari Petru Onișa, de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, și Doru Mihuțiu, din Hunedoara, în colaborare cu agenția de turism Initio Travel, din Blaj, județul Alba.

„SIA este întâlnirea anuală inconturnabilă a lumii agricole din Franța și din lume (ediția 2012 a consacrat acest salon ca cel mai mare din lume, în termeni de număr de expozanți, prezența internațională, număr de vizitatori). Cele 50 de ediții sunt tot atâtea fotografii succesive ale evoluției agriculturii și universului rural. Pentru un specialist din România, participarea la un astfel de eveniment este o ocazie de a capta în mod intuitiv, «rintre rânduri» și în avanpremieră, strategiile pe care mediul agro-industrial le preconizează ca răspuns contextului actual și prospectiv: modificarea PAC (politica Agricolă comună a UE), eliminarea cotei de lapte în 2015, instabilitatea prețurilor materiilor prime, ultra-sensibilitatea societății civile la crizele alimentare (a se vedea reacția la nivel înalt declanșată de David Cameron și François Hollande la ultima criză: cea a mărcii Findus care a înlocuit, via un sub-procesator român, carnea de vită cu cea de cal)“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Initio Travel

Această călătorie de studii/benchmarking este finanțată în întregime cu fonduri private (contribuția participanților) și e o tradiție care durează de 7 ani.

Salonul Internațional al Agriculturii de la Paris este vizitat, în fiecare an, de președintele francez în exercițiu.

Salonul a reunit, în 2012, 146 de țări, 4.700 animale, 1.900 crescători/productori, 1.100 expozanți, 650.000 vizitatori.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare