Arădeanul Gheorghe Moșion, veteranul Supermaratonului

Publicat de actualitati-arad in 18 May, 2014 | Parerea ta

mosion1Arădeanul Gheorghe Moșion, în vârstă de 81 ani, a participat pentru a 13-a oară la Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, aflat anul acesta la cea de-a XVII-a ediție, traseul măsurând 200 de kilometri pe teritoriul României și Ungariei.

Cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport, Gheorghe Moșion s-a înscris și anul acesta la Supermaraton, pentru a parcurge cei 200 de kilometri pe bicicletă.

Prima etapă a competiției, desfășurată sâmbătă, pe traseul Békéscsaba – Arad, a fost parcursă de Moșion fără incidente. „A fost greu că a fost vântul din față. Dar pentru mine a fost bun, pentru că m-am antrenat pentru Munții Apuseni, unde o să particip, săptămâna viitoare, la o competiție“, a spus Gheorghe Moșion.

Duminică, înainte de a lua startul în returul Supermaratonului, pe traseul Arad – Békéscsaba, Gheorghe Moșion a primit din partea viceprimarului Aradului, Levente Bognar, o sticlă de vin și un tricou.

Totodată, arădeanul a făcut și un bilanț al participărilor la Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba.

„Particip pentru a 13-a oară. Am 9 participări pe bicicletă și 4 pe picioare“, a spus Moșion.

În luna aprilie, Gheorghe Moșion a alergat 21 de kilometri, la o competiție atletică desfășurată la Cluj Napoca, iar în luna iunie va alerga va alerga 21,097 kilometri la Semimaratonul Aradului.

Anul trecut, Gheorghe Moşion, membru al Clubului Sportiv Experiența Multisport din Arad, a participat la 13 semimaratoane, fiind printre cei mai în vârstă alergători din țară.

Până să fie membrul unui club sportiv, Gheorghe Moşion a alergat de unul singur, prin municipiul Arad, fără să aibă un antrenor sau un program fix.

Mosion nu are copii, nu a fost niciodată căsătorit și spune că participarea la concursuri este și o ocazie de socializare și de a se simți tânăr.

CITITI SI: La 81 de ani, Gheorghe Moșion nu se oprește din alergat

mosion

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare