Ziarul electronic al arădenilor

Arădeanul Florian Coldea rămâne prim-adjunct la SRI

florian_coldeaArădeanul Florian Coldea rămâne prim-adjunct la Serviciul Român de Informații, a spus, joi, președintele Klaus Iohannis, care a adăugat că nu există din partea sa o intenţie de schimbare la nivelul SRI.

„Domnul Coldea este adjunct al SRI şi rămâne adjunct al SRI. Nu există, cel puţin din partea mea şi cred că nici din partea domnului Hellvig, o intenţie de schimbare bruscă la ceva. Nici măcar nu am discutat această chestiune“, a spus Iohannis, la Digi 24.

Tot joi, Iohannis a anunțat că l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Iohannis a arătat că l-a propus pe Eduard Hellvig la SRI deoarece situaţia generală necesită o clarificare şi a menţionat că acesta este o persoană pregătită, cunoscută şi suficient de calmă.

„Cred că, în această etapă, calmul este un lucru important. Eu am căutat o soluţie şi am găsit această soluţie. Sper să fie pe placul politicienilor, în special pe placul parlamentarilor. Este bine de ştiut că am vorbit cu toţi liderii de formaţiuni politice parlamentare, am dorit să afle de la mine această propunere de nominalizare, i-am întâlnit pe toţi în cursul zilei de astăzi. Unii au fost direct de acord, alţii au spus că vor să se mai consulte cu colegii de partid, ceea ce mi se pare absolut normal şi sper să nu fie probleme“, a afirmat şeful statului.

Florian Coldea a fost numit, la sfârșitul lunii ianuarie, prin decret prezidențial, director interimar al Serviciului Român de Informații, după demisia lui George Maior de la conducerea acestei instituții.

Coldea a ocupat pentru a doua oară funcția de director interimar al SRI, prima dată fiind după demisia lui Radu Timofte, în anul 2006.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna arădeană Târnova, și îndeplinește funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii.

Coldea a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, l-a acuzat, anul acesta, pe Florian Coldea că ar fi instrumentat o campanie împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV.

Potrivit Elenei Udrea, Florian Coldea s-ar fi implicat în campania prezidențială și ar fi făcut presiuni asupra DIICOT.

Udrea a mai spus că a depus un denunț la DNA împotriva lui Coldea.

CITITI SI:

Arădeanul Florian Coldea, director interimar la SRI

Adjunctul șefului SRI, arădeanul Coldea, avansat în grad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.