Arad: Spaţiul public nu oferă accesibilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi

Publicat de actualitati-arad in 11 Dec, 2014 | Parerea ta

dizabilitateUn audit urban realizat la nivelul oraşelor Arad, Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea a arătat că spaţiul public nu oferă accesibilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Fundaţiile Motivation şi Light into Europe au lansat joi raportul de audit în care se cere elaborarea urgentă a unor Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă pentru a se stopa ‘anomaliile’ existente în viaţa oraşelor.

Parcarea autovehiculelor pe trotuar, lipsa rampelor de acces în clădiri şi bordurile neadaptate sunt numai câteva dintre problemele dezbătute cu ocazia lansării raportului.

„Pavajul trotuarelor este în condiţii de deteriorare, bordurile sunt sporadic coborâte la nivel, nu există pavaj tactil în numeroase staţii de transport public, reclamele situate pe trotuar reprezintă un obstacol periculos şi multe altele sunt problemele noastre cu care ne confruntăm în spaţiul public“, a spus Ana Draguţescu, coordonatorul auditului urban.

Cei prezenţi la eveniment au mai dezbătut în acest context şi necesitatea modificării legislaţiei pentru a se înăspri sancţiunile asupra celor care nu respectă proiectele urbanistice.

Reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale au susţinut principiul de planificare activă a Planului de Mobilitate, care trebuie gândit la nivel general.

Trebuie să existe o corelare între Planul Urbanistic General şi cel de Mobilitate în dezvoltarea oraşului, au susţinut urbaniştii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare