Ziarul electronic al arădenilor

“Arad, mobilizează-te!” – competiții sportive pentru elevi, ediția a VI-a

mobilizareÎn data de 19-20 aprilie 2016, la sala sporturilor a Universității ”Aurel Vlaicu”, se va desfășura tradiţionala competiție interșcolară dedicată școlilor gimnaziale, „Arad, mobilizează-te!”, o competiție care ajunge la a VI-a ediție.

Va fi organizată o competiție în care vor avea loc probe neconvenționale. Vor participa echipe din 6 școli arădene, aproximativ 100 de elevi și adulți din cadrul acestora vor fi implicați direct în competiție.

În plus fiecare echipă participantă va fi susținută de galeriile proprii, aproximativ 100 elevi/ scoală, susținători care mereu au dat un plus de culoare întrecerii prin spectacolul realizat în tribune.

Organizatorii prin această competiție doresc popularizarea sportului de masă, în competiție având drept de participare elevi de ciclul primar și elevi de ciclul gimnazial, părinți și profesori, descoperirea talentelor, asigurarea de competiţii în rândurile acestora şi formarea, menţinerea legăturilor de prietenie sportivă, între unitățile școlare.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad și Asociația « Mobilizează-te », parteneri fiind Inspectoratul Școlar Județean Arad și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

competiția se va desfășura într-o etapă la sala sporturilor a Universității ”Aurel Vlaicu”, iar premierea va fi oficiată în luna mai 2016, în fața Primăriei Municipiului Arad, în cadrul unei zile sportive a Aradului. Toate grupările participante vor primi tricouri, materiale sportive din partea organizatorului evenimentului , medalii, diplome și cupe.

Scopul

Competiția are ca scop popularizarea sportului de masă, descoperirea talentelor, asigurarea de competiţii în rândurile acestora şi formarea, menţinerea legăturilor de prietenie sportivă, între unitățile școlare.

Puncte de atracţie

Număr mare de copii participanți. Probe neconvenționale care se vor desfășura în sala sporturilor a Universității ”Aurel Vlaicu”, invitați la premiere fiind sportivi din elita sportului arădean.

Obiectivele „Arad, mobilizează-te!”:

Menţinerea oraşului Arad între oraşele care organizează diferite evenimente sportive pentru elevi, extrașcolar, în vederea asigurării unei stări de sănătate optimă și educarea elevilor în vederea practicării sportului pentru un stil de viată sănătos.

Implicarea a 300 de participanți din fiecare unitate școlară prezentă în competiție.

Implicarea în eveniment a 60 cadre didactice și voluntari (arbitraje, pregătire echipe, însoțitori la competiție etc.)

Implicarea unui număr de 1000 de elevi, spectatori, care vor viziona întrecerile pe parcursul competiției.

Concluzii

Conform unor statistici realizate după primii cinci ani de competiție putem spune că unitățile școlare implicate în acest concurs interșcolar sau mobilizat exemplar. În cei cinci ani, au participat în mod direct, în competiție și indirect, în tribune, aproximativ 6500 de elevi din unitățile școlare arădene. Au fost mobilizate 12 unități școlare din municipiul Arad, unități care prin premiile oferite de organizator, Primăria Municipiului Arad, au reușit să îmbunătățească baza materială sportivă.

Sperăm ca prin acest eveniment să reușim în continuare să atragem atenția elevilor asupra importanței practicării sportului!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia Mobilizează-te Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *