Ziarul electronic al arădenilor

Arad: Depistaţi în trafic conducând cu peste 100 km/h

comunicat presaPolițiștii rutieri au desfășurat, ieri, o acțiune cu efective mărite, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei rutiere.

În urma acestei acţiuni, au fost aplicate 172 sancţiuni, dintre care 86 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru neutilizarea de către conducătorul auto ori de către pasager a centurii de siguranță  şi 8 pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv „mâini libere”.

În urma acțiunii, polițiștii Biroului Rutier au surprins în trafic doi tineri în timp ce conduceau cu peste 100 km/h. Astfel, a fost înregistrat cu aparatul radar, pe calea Timişorii din municipiu, un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză de 125 km/h, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

Tot pe Calea Timişorii din municipiu, a fost înregistrat cu aparatul radar, conducând un autoturism cu o viteză de 115 km/h, un tânăr de 19 ani din Arad.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei,  fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare, atât în municipiul cât şi în judeţul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *