Arad-Capitală Culturală Europeană. Lipsesc trei semnături pe protocolul politic

Publicat de actualitati-arad in 20 May, 2014 | Parerea ta

IMG_2167Protocolul pentru susținerea proiectului „Arad-Capitală Culturală Europeană“ nu a fost semnat, încă, de trei partide politice.

Partidele politice din Arad au fost invitate să semneze acest protocol care prevede „susținerea demersurilor administrației locale și ale Asociației „Arad – Capitală Culturală Europeană“ și sprijinirea candidaturii muncipiului Arad pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021“.

În ziua de 6 mai, reprezentanții partidelor politice au fost prezente în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ pentru semnarea protocolului.

Cei care au semnat protocolul pentru susținerea proiectului „Arad-Capitală Culturală Europeană“ au fost reprezentanţii PDL, UDMR, PMP, FC, PP-DD, Noua Republică, PNŢCD, UNPR şi PRM.

În schimb, reprezentanții PSD, PNL și PC au cerut un nou termen pentru semnarea protocolului, afirmând că trebuie să discute acest document cu conducerile partidelor din care fac parte.

Deşi iniţial au anunţat că au nevoie de o săptămână pentru a se consulta cu cei din conducere, reprezentanţii Partidului Conservator nu au semnat încă protocolul, deși au trecut două săptămâni de la prima convocare pe această temă.

Cei de la PC Arad au comunicat Primăriei Arad că vor da un răspuns în cursul zilei de joi.

La rândul lor, cei de la PSD le-au transmis reprezentanţilor Primăriei că vor prezenta un răspuns abia după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Reprezentanţii PNL, care nu au semnat protocolul, invocând necesitatea consultărilor interne, nu au putut fi contactaţi pentru un răspuns pe această temă.

Municipiul Arad și-a anunțat intenția de a candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, alături de alte orașe din țară: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Braşov, Brăila, Craiova, Galaţi, Iaşi, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

CITITI SI: Semnături politice pentru Arad-Capitală Culturală Europeană

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare