Arad, Capitală Culturală? Cum arată un trotuar ultracentral din oraş

Publicat de actualitati-arad in 22 Mar, 2013 | 1 Commentariu

strada baritiuNepăsare fără margini, atât din partea unor locuitori ai Aradului, cât şi din partea angajaţilor firmei care asigură salubrizarea oraşului.

De o săptămână, pe strada Bariţiu, gunoaiele au acoperit trotuarul, iar pietonii se lovesc de ele la orice pas. “Nu e prima dată aşa. Gunoierii scapă sacii menajeri pe jos şi se varsă mizeria, dar nu mai curăţă în urma lor”, spune un pensionar care stă la câţiva paşi de locul cu princina.

Deşi sunt nemulţumiţi de aspectul zonei, niciun localnic nu a luat mătura să cureţe. Nici angajaţii firmei care asigură salubrizarea nu par să-şi ia în serios treaba. Maşina care ridică gunoaiele a trecut deja de două ori pe acolo dar muncitorii s-au făcut că nu văd.

Strada Bariţiu se intersectează cu bulevardul Revoluţiei, dar şi cu strada Meţianu, singura pietonală din oraş, în care municipalitatea a investit 2,5 milioane de lei pentru a o moderniza.

Trebuie menţionat că pe strada Bariţiu îşi au sediul Centrul Cultural Judeţean şi Şcoala Populară de Arte, ceea ce atrage mulţi oameni în zonă.

“Dacă şi în centru avem parte de aşa imagine, nici nu vreau să mă gândesc ce e la periferie sau în cartiere. Păcat că nu putem fi mai civilizaţi. Dacă eram locatară aici, ieşeam cu mătura imediat”, spune o trecătoare.

Aradul vrea să devină Capitala Culturală Europeană în 2021, iar candidatura şi-a lansat-o deja în Parlamentul European de la Bruxelles. Cu aşa imagine şi cu unii locuitori care mai au mult de lucrat la capitolul civilizaţie, oraşul riscă să devină, mai curând, o capitală a mizeriei.

sursa: stirileprotv.ro 

Share Button

comentarii

1 comment

  1. fintinar says:

    Ce conteaza gunoiul daca primarul nostru vrea sa aiba fintina arteziana pe Mures?Asta e cheia cu care vom deschide usile la Bruxelles:fintina.In rest,Dumnezeu cu mila!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare