Ziarul electronic al arădenilor

Aproape 4.000 de burse acordate elevilor arădeni

Aproximativ 4.000 de burse vor fi acordate elevilor, în acest an școlar, de Primăria Municipiului Arad, valoarea acestora fiind de 2.843.000 lei.

Conform Primăriei Arad, elevii din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social, cuantumul şi numărul acestora stabilindu-se anual prin hotărâre de consiliu local.

„Pentru anul şcolar 2017 – 2018, Primăria Municipiului Arad va acorda un număr de 28 de burse de performanţă, 265 de burse de studiu, nu mai puţin de 2642 burse de merit şi 1042 burse sociale. Cuantumul burselor a fost stabilit după cum urmează: 90 de lei – bursa de performanţă, 80 de lei –  bursa de merit, 70 de lei – bursa de studiu şi 60 de lei – bursa social“, a informat Primăria Arad.

Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învăţământ s-a realizat conform solicitărilor fiecărei unităţi de învăţământ.

Astfel, cele mai multe burse de performanţă, 7, vor fi alocate elevilor de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, câte 6 burse de performanţă vor merge către Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitie Ţichindeal”, respectiv Colegiul Economic, iar 3, la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttebrunn”.

Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” şi Liceul Naţional de Informatică primesc câte 2 astfel de burse.

Colegiului Naţional „Moise Nicoară” îi revin cele mai multe burse de merit, 355,  iar Liceul cu Program Sportiv este lider la burse de studiu, 129 de elevi ai acestei unităţi de învăţământ fiind răsplătiţi pentru rezultatele lor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.