Ziarul electronic al arădenilor

Aperitive cu ciuperci

Ingrediente:

un pachet aluat (800 gr.)

un kg. ciuperci champignon

3 legături ceapă verde

ceapă albă

două legături mici usturoi verde

sare, piper după gust

o legătură de pătrunjel și o legătură mărar

3 linguri rase pesmet

un morcov

40 ml ulei

două lingurițe margarină

jumătate ceașca de apă ( 50 ml)

Mod de preparare:

Aluatul se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Ciupercile au fost curățate, spălate și tocate mărunt. Morcovul curățat și dat prin răzătoarea mică. Ceapa și usturoiul curățate, spălate.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa verde, usturoiul, ceapa albă și morcovul. Se pune sare, piper și se lasă la călit puțin. Când încep să se înmoaie se adaugă ciupercile și se lasă la fiert. Se pune o jumătate de ceașcă de apă. La final se pune mărarul și pătrunjelul tocat mărunt. În funcție de consistența preparatului se adaugă sau nu pesmet.

Se lasă compoziția la răcit.

Formele de tarte de ung bine cu margarină. Se pune aluatul. Peste acesta, ciupercile. Se pun la cuptor pentru max. 20 minute.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.