Ziarul electronic al arădenilor

Aparatură performantă la Secția Chirurgie II a SCJU Arad

Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad au investit peste 560.000 de lei în dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Secției Clinice Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Anul trecut, jumătate din banii pe care Consiliul Județean i-a alocat pentru investiții la Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au întors la noi. Iată că acum dumneavoastră ați reușit să investiți din banii pentru acest an, într-un timp foarte scurt, în aparatură medicală performantă. Felicit pentru acest lucru atât conducerea spitalului cât și colectivul medical al Secției Chirurgie II, care s-a implicat în acest proiect. Mă bucur și de faptul că anul acesta Primăria Arad a alocat o sumă egală cu cea alocată de către consiliu. Acest lucru înseamnă că  în continuare, la spital se vor putea face investiții în aparatură performantă care să vină atât în folosul medicilor cât și al pacienților”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

S-a avut în vedere atât asigurarea echipamentelor și aparaturii medicale necesare, cât și amenajarea spațiilor din cadrul secției.

Pentru sala de operație I s-au achiziționat:

Masă de operație

Lampă scialitică smart, cu două cupole

Turn de laparoscopie de ultimă generație

Electrocautere cu funcții multiple, două bucăți

Sistem electric UPS, care oferă protecție și autonomie, aparaturii din sala de operație

Aspiratoare chirurgicale fum, două bucăți

Aparat cu ultrasunete, pentru decontaminare

Aspirator chirurgical

Pentru cele două săli de operație din cadrul Secției Clinice Chirurgie II a fost achiziționat mobilier specific, realizat integral din inox. Așadar s-au achiziționat: 4 mese Mayo, 2 mese pentru trusele de instrumentar, patru scaune pentru chirurgi, 4 mese pentru transfer instrumentar, 2 scărițe.

Pe parcursul anului trecut, s-a refăcut și tâmplăria PVC (uși și ferestre) din cadrul secției, saloanele au fost dotate cu aparate de aer condiționat și cu frigidere.

„Mulțumim Consiliului Județean Arad și Primăriei Municipiului Arad pentru ajutorul financiar acordat pentru dotarea Secției Clinice Chirurgie II. Pe această cale doresc să le mulțumesc dr. Hornung Edit, medic primar șef secție, dr. Alexandru Dumnici și întregii echipe medicale, care s-a implicat în acest proiect. Astăzi, medicii care își desfășoară activitatea în cadrul secției au la dispoziție, în sala I de operație aparatură modernă și performantă care le facilitează în mod considerabil activitatea. Sperăm ca în perioada următoare și sala II de operații să fie utilată cu aparatură și echipamente medicale performante pentru ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune tratamente și servicii în cadrul secției” a declarat ec. Carmen Lucuța, manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Tot pentru Secția Clinică Chirurgie II se are în vedere achiziționarea altor aparaturi medicale precum: un aparat de radiologie mobil, un C-ARM digital, o lampă scialitică, o lampă UVB și un harmonic scalpel.

De asemenea se intenționează schimbarea mobilierului din saloane, constând în paturi și noptiere.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.