Anticorupția în cadrul programului „Şcoala Altfel”

Publicat de actualitati-arad in 25 Apr, 2016 | Parerea ta

comunicat presaDirecția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Arad, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Arad, a desfășurat în perioada 19 – 21 aprilie activități de prevenire a faptelor de corupție destinate tinerilor liceeni în cadrul Programului Național „Școala Altfel”.

În cadrul programului „Școala Altfel” Serviciul Județean Anticorupție Arad a organizat activități de informare anticorupție la nivelul următoarelor unități liceale din județul Arad: Liceul Tehnologic din Sântana, Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu – Criș, Liceul Tehnologic Chișineu – Criș, Liceul Teoretic Sebiș, Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Curtici, activități la care au participat un număr de 281 de persoane, inclusiv cadre didactice.

De asemenea, în contextul organizării și desfășurării acestor activități de prevenire a faptelor de corupție în rândul liceenilor în cadrul programului „Școala Altfel”, Serviciul Județean Anticorupție Arad și-a manifestat intenția de a participa și pe viitor la astfel de activități și în alte licee de pe raza județului Arad.

Totodată, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad a dorit atragerea tinerilor în lupta cu flagelul corupției prin conştientizarea tinerei generații cu privire la riscurile și costurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie, prin dezvoltarea gradului de informare a tinerilor cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată în relația cu personalul M.A.I., reacția la corupție și modul de sesizare a faptelor de corupție, contribuind astfel la creșterea simțului civic și la fundamentarea unui comportament integru.

În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim Linia TelVerde Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Precizăm că, faptele de corupție pot fi sesizate şi la numerele de telefon 0257/255.623, 0257/207.132, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, precum şi la adresa de e-mail: arad.dga@mai.gov.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare