Ziarul electronic al arădenilor

Aniversarea unui veteran de 101 ani

În satul Satu Mare din comuna Secusigiu, județul Arad, trăiește un veteran de război în vârstă de 101 ani. 

Sublocotenetul veteran Toader Gergely a luptat în al Doilea Război Mondial, a avut zile și s-a întors acasă întreg, a muncit la pădure, și-a întemeiat o familie și a crescut copii și nepoți, ajungând acum la etatea de 101 ani.

Cu ocazia zilei sale de naștere i-au trecut pragul primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, col.(r) Ioan Gliga și plt.adj.pr.(r) Ionel Popa de la Filiala Zărandul Arad a ANVR, precum și col.(r) Sandu Crișan, de la Filiala Ziridava Arad a ANCMRR. Aceștia, împreună cu membrii familiei veteranului, cu alte rude, prieteni, vecini, i-au cântat La mulți ani! și i-au oferit cadouri și distincții onorifice.

„Camaradul nostru, ca și alți bravi ostași români, și-a făcut datoria față de patrie cu arma în mână. Îi dorim viață lungă cu sănătate și putere, să mai venim alături de dânsul la cât mai multe aniversări“ a spus președintele veteranilor arădeni, col.(r) Ioan Gliga.

„Comuna noastră se mândrește cu astfel de cetățeni, care ne fac cinste. Ei merită respectul și prețuirea edililor și a tuturor locuitorilor, pentru ce au făcut pe front și în viață“ a adăugat primarul Ilie Cheșa.

„Veteranii de război sunt simboluri vii ale dragostei de patrie și reprezintă un exemplu de jertfă și devotament pentru independența și suveranitatea României” a declarat col.(r) Sandu Crișan, prim-vicepreședinte al Filialei ANCMRR Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al Filialei „Ziridava” Arad a ANCMRR. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.