ANI a sesizat Parchetul în cazul unui fost director DSP Arad

Publicat de actualitati-arad in 28 Jun, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul, după ce a constatat existenţa conflictului de interese în materie penală în cazul lui Constantin Cătană, fost director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Arad.

Potrivit unui comunicat al ANI, „Constantin Cătană a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de director executiv al DSPJ Arad, a aprobat colaborarea instituţiei pe care o conduce cu cabinetul de avocatură al unei foste angajate a instituţiei, încheind, în acest sens, două contracte de asistenţă juridică şi un act adiţional“.

Valoarea totală a sumelor plătite cabinetului de avocatură, în baza contractelor încheiate şi a actului adiţional, este de peste 17.500 lei, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 indice 1 din Codul penal.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

CITITI SI: Primarul din Cărand, acuzat de conflict de interese

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare