Angajatorii şi lucrătorii din domeniul construcţiilor, în vizorul inspectorilor de muncă

Publicat de actualitati-arad in 12 Feb, 2015 | Parerea ta

comunicat presaDatorită complexităţii şi existenţei riscurilor specifice, activităţile din domeniul construcţiilor, sunt activităţi în care riscul de accidentare pentru lucrătorii este de doua ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, în raport cu lucrătorii din alte sectoare de activitate.

În acest context, la nivel naţional, se derulează pe parcursul a 10 luni de zile, respectiv perioada februarie – noiembrie a.c., acţiunea intitulată generic „Verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor”.

Obiective generale ale campaniei sunt:

creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, având obiectiv declarat instaurarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional;

diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul construcţiilor.

Obiectivul specific al acţiunii este verificarea respectării, de către angajatorii din construcţii, a cerinţelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară:

lucrările de săpături;

lucrările de termoizolaţii.

Campania de control se va desfăşura în 2 etape: una de instruire şi una de control şi vizează angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor privind utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare