Angajaţii ISU Arad vor lupta cu inundaţiile în Caraş-Severin

Publicat de actualitati-arad in 30 Jul, 2014 | Parerea ta

isu aradZeci de angajaţi ai ISU Arad au fost detaşaţi, în judeţul Caraş-Severin, din ordinul comandantului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus o regrupare de forţe.

Astfel, ISU Arad a trimis în judeţul Caraş-Severin 21 de subofiţeri, un autocamion de intervenţie, o motopompă transportabilă şi o autospecială transport barcă.

De asemenea, au mai plecat din judeţul Arad o barcă, două motopompe mobile şi unelte genistice.

Transportul a fost asigurat prin cooperare cu un microbuz al Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Judeţul Caraş-Severin se află sub cod roşu şi portocaliu de inundaţii, avertizarea fiind valabilă până vineri.

În zece judeţe din sudul ţării, în urma ploilor abundente de zilele trecute, 1.184 persoane au fost evacuate şi 99 de locuinţe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuinţe avariate şi 2.003 case inundate, a anunţat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern.

El a mai precizat că inundaţiile au afectat până în prezent, la nivel naţional, 223 anexe gospodăreşti, care au fost distruse, şi 185 unităţi administrativ-teritoriale.

Au fost afectate 7 drumuri naţionale, pe porţiuni ce însumează 1,5 kilometri, 37 drumuri judeţene pe o distanţă totală de 88,7 kilometri şi 39 drumuri comunale pe porţiuni totale de 239 kilometri.

De asemenea, o persoană din Argeş a decedat şi alte patru din Vâlcea, Argeş şi Teleorman sunt date dispărute, iar 400 de oameni rămaşi izolaţi au fost salvaţi.

Oprea a precizat că marţi s-a intervenit în 63 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Sibiu, unde au fost peste 1.100 de locuinţe inundate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare