UPDATE 2: Angajaţii Fiscului din Nădlac au blocat DN 7

Publicat de actualitati-arad in 15 Aug, 2013 | Parerea ta

foto1Peste 100 de  locuitori ai oraşului Nădlac, angajaţi ai Fiscului, dar şi contribuabili, au declanșat, joi dimineața, un protest spontan, blocând DN 7, în zona punctului de trecere a frontierei.

Oamenii sunt nemultumiți ca sediul Fiscului și al Trezoreriei va fi mutat la Arad, ca urmare a reorganizării ANAF.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a dirija traficul pe rute ocolitoare.

Primarul din Nădlac, Vasile Ciceac, a fost alături de oamenii nemulțumiți și spune că a încercat să discute cu autoritățile, însă fără niciun rezultat.

„Nu este normal să ni se ia ce este al nostru. Sediul administrației este planificat să se mute la Arad, la 52 de km de Nădlac. Fiecare om ar trebui să meargă la Arad, de la 1 septembrie. Am încercat să sensibilizăm, acest lucru nu este normal. Nu am primit niciun raspuns, dar vom merge mai departe. Am început cu acest protest spontan și vom continua“, a declarat primarul pentru B1 TV.

UPDATE

Ministerul de Finanţe anunţă că la protestul de joi dimineaţa, de la Nădlac, unde peste 100 de oameni au blocat DN 7, în zona Punctului de Trecere a Frontierei, nu a participat niciun angajat al Fiscului.

Primarul localităţii Nădlac a declarat, însă, că la protest au participat angajaţi ai Fiscului şi ai primăriei, dar şi contribuabili din oraş.

„Angajaţii Fiscului sunt 13 oameni. Nu aveau cum să protesteze doar ei. S-au strâns oamenii din Nădlac care sunt afectaţi de desfiinţarea agenţiei Finanţelor Publice din Nădlac. Au fost şi angajaţi ai Fiscului, şi contribuabili, şi angajaţi ai primăriei oraşului Nădlac. Au fost peste 100 de persoane şi au stat aproximativ o oră, începând de la ora 10.00. Deocamdată s-a oprit protestul, oamenii au plecat spre case, dar dacă vedem că nu se întâmplă nimic, reluăm”, a declarat primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac.

Prezentarea acestor informaţii induc în eroare publicului, precizează Ministerul de Finanţe într-un comunicat remis joi.

„Procesul de restructurare al ANAF este unul ireversibil şi are ca scop modernizarea şi eficientizarea instituţiei în vederea îmbunătăţirii capacităţii de colectare, dar şi a serviciilor oferite contribuabililor. Restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea «Proiectului de modernizare a administraţiei fiscal», proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 de milioane de euro, în data de 8 mai 2013, se arată în comunicatul Ministerului de Finanţe.

foto211

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare