Angajații Camerei Agricole Arad au rămas fără salarii

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2013 | Parerea ta

baniPreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, susține că bugetul pe 2013 al Camerei Agricole Arad este epuizat, instituţia intrând în incapacitate de plată, iar cei 18 angajaţi nu şi-au primit salariile de două luni.

Ioţcu a cerut, joi, insolvenţa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, „ca urmare a modului în care a fost construit şi gestionat bugetul pentru anul 2013 al Camerei Agricole“.

„Ministerul a asigurat 239.000 de lei pentru funcţionarea Camerei Agricole a judeţului Arad, sumă total insuficientă, din care s-au plătit salariile angajaţilor doar până la sfârşitul lunii martie. Cei 18 angajaţi nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar ministerul ne-a comunicat că bugetul nu poate fi suplimentat“, a declarat Nicolae Ioţcu.

Președintele CJ Arad a mai spus că, în momentul de faţă, Camera Agricolă a intrat în incapacitate financiară, „singurul vinovat fiind Guvernul USL, care dovedeşte atât neştiinţă, cât şi proastă gestionare a resurselor bugetare“.

„Ministerul ne-a informat că nivelul  transferurilor de la bugetul de stat nu poate fi suplimentat decât după data de 30 iunie 2013, însă  noi solicităm să rezolve de urgenţă această situaţie. Vorbim despre o instituţuie care a fost creată în scopul consultanţei şi promovării programelor naţionale de dezvoltare rurală, precum şi în vederea intensificării absorbţiei fondurilor europene în agricultură, care nu poate face performanţă în condiţiile în care angajaţii nu sunt plătiţi cu lunile“, a mai afirmat Ioțcu.

Potrivit HG 1609/2009, camerele agricole judeţene sunt instituţii publice descentralizate, cu personalitate juridică, aflate în subordinea consiliilor judeţene, finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare