Angajaţi ai Penitenciarului Arad reţinuţi pentru luare de mită

Publicat de actualitati-arad in 25 Jul, 2014 | Parerea ta

penitenciarDoi angajaţi ai Penitenciarului Arad au fost reţinuţi de procurori, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus, reţinerea agentului-şef Rodica Mariana Belezan pentru trafic de influenţă şi a comisarului-şef Doru Mihai Belezan, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Din probatoriul administrat în cauză, rezultă că Rodica Mariana Belezan a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă.

“Doru Mihai Belezan, împuternicit ca şef serviciu de siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2.000 euro, pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad”, se arată în comunicatul Parchetului.

Vineri, cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

La instrumentarea acestei cauze procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au beneficiat de sprijinul S.R.I. Arad şi au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare