Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă. Un urs a fos împuşcat într-o pădure din Gurahonț

Autorităţile silvice şi Poliţia au început o anchetă după ce un urs a fost împuşcat la o partidă de vânătoare organizată într-o pădure din judeţul Arad, unde prezenţa urşilor este foarte rară, scrie News.ro.

Direcţia Silvică Arad a început o anchetă după ce la o partidă de vânătoare organizată pe fondul Ocolului Silvic Gurahonţ, zonă deluroasă aflată la peste 100 de kilometri de municipiul Arad, a fost împuşcat un urs.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gelu Zdrenghea, a declarat, joi, pentru News.ro, că partida de vânătoare fusese autorizată pentru mistreţi şi au participat cetăţeni străini.

„Unul dintre participanţi ar fi confundat un urs cu un mistreţ şi l-a împuşcat. La ora actuală desfăşurăm o cercetare a evenimentului, împreună cu Serviciul Arme al Poliţiei”, a spus Zdrenghea.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat pentru News.ro că ursul avea peste 200 de kilograme, iar cadavrul a fot adus de poliţişti în noaptea de miercuri pre joi.

„Vom face o necropsie pentru a stabili ce armă s-a folosit la împuşcarea ursului, ce organe au fost afectate şi care sunt exact cauzele morţii, informaţii solicitate de Poliţie”, a spus Agud.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice Arad, prezenţa urşilor în zona respectivă este foarte rară, însă a fost semnalată în câteva rânduri în ultimii ani.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.