Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă la Mailat. Oase umane, descoperite într-o gospodărie

Mai multe oase umane au fost descoperite într-o gospodărie din satul arădean Mailat, de un bărbat care lucra la realizarea unei scurgeri pentru canalizare, iar polițiștii au demarat o anchetă, oasele urmând să fie expertizate.

Oasele, care aparent ar fi aparţinut mai mult persoane, adulţi şi copii, au fost descoperite, miercuri, în curtea unei case din satul Mailat, care aparţine de comuna Vinga.

La faţa locului au fost descoperite oase, inclusiv cranii, care par a fi atât de adulţi, cât şi de copii.

Primele informaţii arată că oasele sunt vechi, unii localinici spunând că în urmă cu foarte mult timp în zonă ar fi existat un cimitir. Alţii cred că oasele ar putea să fie de la o epidemie de din perioada anilor 1600, cele descoperite fiind puse ca într-o groapă comună.

„Au venit poliţiştii şi au spus să oprim lucrările până vin să ridice scheletele medicii legişti. Nu am mai auzit în sat să fie descoperite oase, se vede că sunt şi copii şi adulţi, dar nu putem şti ce vechime au. După cum mi-au spus şi mie bătrânii satului, pe la 1600 a fost o epidemie care a ucis aproape toţi oamenii. Cei care au supravieţuit au fost mutaţi şi satul n-a mai fost locuit mai bine de o sută de ani. Abia pe la 1800 a început repopularea zonei”, a spus Gizela Cordovan”, a spus proprietara casei, Gizela Cordovan, citată de News.ro.

Poliţiştii au fost sesizaţi că în curtea unui imobil de pe raza localităţii Mailat, în timp ce se efectuau săpături la circa 1,5 metri adâncime au fost descoperite mai multe oaseminte umane. „A fost solicitat şi Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Osemintele umane vor fi supuse expertizării”, a decalarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Lorena Radu, citată de Mediafax.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

foto: arhivă

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.