Ziarul electronic al arădenilor

Anca Stoenescu: „Guvernul Cioloș vrea să facă economii prin tăieri salariale în educație“

anca-stoenescu-15-septembrie-2016Profesor Anca Stoenescu, consilier local municipal PSD Arad, consideră că emiterea Ordonanței de urgență nr.20/2016 de către Guvernul Cioloş afectează într-un mod sfidător, prin efectele sale, personalul auxiliar din învățământul preuniversitar.

Structurată pe scheletul unor hotărâri ale Guvernelor Boc și Ungureanu, măsura va induce consecinţe incalculabile pentru această categorie profesională.

„Poate că se cunoaşte mai puţin faptul că aceşti oameni, fără de care sistemul educațional nu ar funcționa, nu au o muncă deloc uşoară. Ea constă în introducerea zilnică de date pe diferite platforme informatice specifice şi completarea actelor de studii pentru fiecare absolvent în parte. Intrarea în vigoare a Ordonanţei, la care mă refer, va determina prin efectele sale scăderea cu 450 lei net a salariului pentru personalul auxiliar din învățământul preuniversitar, fapt care spune foarte multe despre iresponsabilitatea unor măsuri adoptate de către Guvernul tehnocrat.

O altă inechitate la care doresc să fac referire este propunerea doamnei Alina Gorghiu de a mări norma didactică. Ce legatură are norma didactică cu mărirea salariilor din învățământ, în condițiile în care pe lângă procesul de învățământ, personalul didactic și auxiliar participă la toate examenele naționale, olimpiadele şi alte activităţi de profil școlare și extrașcolare. Ca să nu mai pomenesc de programele de formare, majoritatea suportate financiar de ei.

Cred că co-preşedintele PNL are o problemă în a pricepe că procesul de învățământ constă în 18 ore norma de predare și 40 de ore pe săptămână, timpul petrecut efectiv de profesori în școală.

În incheiere am o întrebare pentru  Guvernul Cioloş și anume: Unde sunt cei 25% pe care PD-L, pardon PNL, i-a reținut din banii bugetarilor, pentru a susține cheltuiala publică? Probabil acolo, unde vor fi și acești bani pierduți, prin Ordonanţa neoportună,  emisă in timpul vacanței de Guvernul Cioloș”, afirmă prof. Anca Stoenescu, consiler local municipal PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *