AMIFRAN și Luna Francofoniei

Publicat de actualitati-arad in 08 Mar, 2016 | Parerea ta

Faptul că Amifranul figurează de mai bine de zece ani în calendarul evenimentelor culturale pe care Institutul Francez din România le organizează cu ocazia Lunii Francofoniei nu mai este de mult o noutate.

Spectacole precum «Ruy Blas» după Victor Hugo, «Au revoir, à la prochaine !» de Liana Didilescu, «Prințesa și porcarul» de Dumitru Solomon, «Cu dragostea nu-i de glumit» de Alfred de Musset, «Misterele iubirii, misterele vieții», «Bătălie navală» și «ONU cea mică», de Jean-Michel Ribes, «Mai bine să nu visezi» după Cehov, «Țarul» după Bulgakov au fost, rând pe rând, invitate la București iar prestația elevilor arădeni a fost apreciată de publicul capitalei pe diverse scene precum Sala Rapsodia, teatrul Țăndărică, Sala Elvira Popescu sau Sala Liceului Francez «Anna de Noailles».

Ca o confirmare a aprecierii de care se bucură amifranii ca promotori ai francofoniei în rândul tinerei generații și nu numai, anul acesta Institutul francez din România a invitat spectacolul «Auto-psy de petits crimes innocents» după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac pentru trei reprezentații: la București, în sala Elvira Popescu în data de 14 martie la ora 18.30, la Craiova, în sala Facultății de Teatru (aula A. Buia) în data de 15 martie, ora 18.00 și, în fine, la Timișoara, la Teatrul Maghiar Csiki Gergely, în data de 18.00 martie, ora 19.00.

Spectacolul, care tratează problemele adolescenților punând față în față poveștile a doi copii proveniți din medii sociale total diferite, este susținut de următorii elevi: Patricia Batki, Andreea Lupei, Tudor Rusan, Edward Horvath, Valentin Sas, Robert Batki, toți de la Colegiul național Moise Nicoară, Cristina Pavel de la Liceul German Adam Muller Guttenbrunn și Sara Codreanu de la Colegiul național Elena Ghiba Birta.

Proiectul este posibil datorită sprijinului financiar al Institutului Francez din România.

În Arad, Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) va fi marcată luni 21 martie la ora 17 la sala Studio a Teatrului Clasic «Ioan Slavici». Cu această ocazie Clubul Richelieu Arad Mureș va premia participanții la concursul «Dis-moi les dix mots!» precum și la cel de haiku iar amifranii vor juca pentru publicul arădean spectacolul «Auto-psy de petits crimes innocents» după Gerald Gruhn și Vasile Leac.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de AMIFRAN Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare