Ziarul electronic al arădenilor

Amifran Arad va participa la Festivalul „Maski“ de la Moscova

amifra-1Dragoste veche. Dragoste mare. De mai bine de 15  ani.  În fapt, Amifranul a nășit Festivalul „Maski“ organizat de Clubul Francez din Moscova și la care, anul acesta, va participa, cu spectacol, pentru a opta oară.

Cele două asociații s-au frecventat cu asiduitate încă din 1999 dar, mai ales, din 2003 când prima generație de amifrani juca pe scena Teatrului Șukin din Moscova „Ruy Blas“ după Victor Hugo, cu Sabrina Iașchevici, Marius Bugi, Anca Bene, Carol Cserneczki ș.a. în distribuție.

De atunci, mai multe generații au reconfirmat, rând pe rând, bunul renume al prestațiilor liceenilor arădeni prin spectacole precum: „Psihoză la curtea Regelui Soare“ de The Bouffon , „Frumoasa și Bestia în ritm de blues“ de Sylvie Chenus, „Au revoir, à la prochaine !“ de Liana Didilescu, „Te iubesc, Charlie“ după texte de autori francezi contemporani, „Bătălie navală“ și „La petite ONU“ de Jean-Michel Ribes.

Pentru această a XXI-a ediție a Festivalului moscovit „Maski“, care se va desfășura în perioada 1-7 decembrie, trupa de  teatru licean francofon Amifran a reluat, într- o  nouă distribuție,  producția  2015 „Autopsie a unor crime nevinovate“ după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac.

Cristina Pavel de la Liceul German, Sara Codreanu și Miruna Gabor  de la C.N. „Elena Ghiba-Birta“, Andreea Lupei, Valentin Sas, Valentin Maria, Robert Batki, Mihai Filimon și Edward Horvath de la C.N. „ Moise Nicoară“ vor reprezenta România la această întâlnire internațională teatrală francofonă la care mai participă trupe din Rusia, din Italia și din Tunisia.

În afară de spectacole, ateliere, dezbateri amifranii mai au în program și câteva vizite culturale  cum ar fi Muzeul Pușkin, MuzeulTretiakov, Teatrul de Artă al lui Stanislavski, casa Bulgakov și, nu în ultimul rând, vizionarea operei Don Carlos de Verdi la Bolsoi Teatr.

Pentru publicul arădean, amifranii au programate, înainte de plecare, două reprezentații în ziua de miercuri 30 noiembrie de la orele 16.00 și 18.00 la Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ .

Vă așteptăm cu drag !

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Amifran. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *