Ziarul electronic al arădenilor

Amenzi de peste 150.000 de lei, aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 13-19 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, zeci de poliţişti arădeni desfăşoară activități pe linie rutieră, pentru creşterea gradului de disciplină în trafic, având ca obiectiv combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor și pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public.

În perioada antemenționată, polițiștii rutieri vor executa activități specifice pe raza județului și municipiului Arad, în 5 etape astfel:

Etapa I: la data de 13 noiembrie a.c., s-a acționat în vederea asigurării vizibilității efetivelor de poliție rutieră, pe toate tronsoanele de drum din județ și municipiu.

Etapa a II-a: la data de 14 noiembrie a.c., timp de 3 ore, polițiștii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor.

Etapa a III-a: a avut loc la data de 15 noiembrie a.c., polițiștii acționând pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni.

Etapa a IV-a are loc astăzi, polițiștii rutieri acționând pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor.

Etapa a V-a: în perioada 17-19 noiembrie, polițiștii vor acționa timp de 4 ore pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, în primele trei etape, în urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 353 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 151.000. de lei.

Activitățile desfășurate de polițiști sunt menite să asigure un climat de disciplină în trafic, contribuind astfel la reducerea semnificativă a numărului de accidente cu consecințe grave.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.