Ambulatoriul integrat la Spitalului Județean Arad, cu bani europeni

Publicat de actualitati-arad in 31 Jul, 2014 | Parerea ta

spitalSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va avea un ambulatoriu integrat cu toate dotările de ultimă oră necesare în urma unei investiţii care va fi finanţată din fonduri europene.

Conform reprezentanţilor unităţii medicale, va fi pentru prima dată când pacientul din Arad nu va mai fi transportat în alte locuri pentru investigaţii, deoarece ambulatoriul integrat va avea aparatură performantă, cu care se va putea stabili un diagnostic foarte rapid şi foarte exact.

Astfel, se are în vedere realizarea unor cabinete integrate la Cardiologie, Gastro enterologie, Boli interne, Oftalmologie, ORL, Pediatrie, Laborator de imagistică.  Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de peste 34,7 milioane lei (7,9 milioane euro) iar 25,4milioane lei (5,8 milioane euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Evenimentul de semnare a contractului de finanțare a avut loc, joi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi a lui Sorin Maxim – directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea cu aparatură de specialitate a ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pe parcursul a 16 luni de implementare.

„Ne-am făcut un obiectiv din a investi în sistemul de sănătate arădean şi am demonstrat că se poate. Am semnat astăzi (n.r. joi) un nou proiect, în valoare de peste 7 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, bani care vor intra în achiziţia de aparatură medicală performantă şi lucrări la ambulatoriul spitalului. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm acest proiect, vom începe implementarea astfel încât să îl finalizăm până la sfârşitul anului 2015. Nu ne vom opri aici, pentru că le-am promis arădenilor că vom transforma Spitalul din Arad într-un loc unde sănătatea lor va fi îngrijită în mod corect şi profesional”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La rândul său, Sorin Maxim a precizat că acesta este cel mai mare proiect din componenta de proiecte pentru zona de ambulatorii.

“La Spitalul Judeţean Arad vor ajunge două milioane de euro, bani ce vor intra în lucrări de infrastructură şi 6 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură. În plus, a fost deja lansată şi licitaţia de lucrări, ceea ce va optimiza perioada de executare. Lucrările şi echipamentele sunt la standarde performante, ajutând în acest fel decizia medicilor în punerea diagnosticelor”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Teodora Olaru, managerul spitalului a menţionat că investiţia este necesară pentru că în unitatea medical există doar un singur computer tomograf, care este suprasolicitat. Prin acest proiect, vor exista două computere tomografice şi un aparat pentru RMN.

Proiectul „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare și echipare cu aparatură de specialitate” este finanțat în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenție 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operațional Regional.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare