Alin Văcean, reclamat pentru „atitudine impardonabilă“

Publicat de actualitati-arad in 09 Dec, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERASenatorul PNL Ioan Cristina a interpelat ministrul Culturii cu privire la „atitudinea impardonabilă“ a directorului Filarmonicii de Stat din Arad, Alin Văcean.

„Doamnă ministru, la sesizarea membrilor Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad, am preluat o petiție a acestora privind situația deplorabilă în care se află această instituție simbol al municipiului Arad”, a menționat senatorul arădean în interpelare, adăugând că „ Filarmonica de Stat din Arad a ajuns mult sub limita minimă de funcționare”.

În interpelarea adresată ministrului Culturii, Csilla Hegedüs, senatorul liberal a mai menționat că „managementul dezastruos, atitudinea impardonabilă a managerului Alin Văcean față de angajați, față de presă și față de instituții interne și externe a contribuit la înrăutățirea situației și la declanșarea grevei generale de către Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad“.

„Fără precedent în istoria instituţiei, aproape toţi angajații de la Filarmonica de Stat Arad au intrat în grevă generală, în ultima săptămână a lunii noiembrie, acuzând lipsa unui contract de muncă la nivel de instituție în ultimii trei ani și reclamând «amenințări, șantaje și jigniri» din partea conducerii. Aproximativ 60 de artiști din cei sub 70 ai Filarmonicii de Stat Arad au refuzat să mai lucreze, declanșând greva generală, din cauza unor divergențe pe care le au cu directorul instituției, Alin Văcean, după ce acesta a impus o serie de reguli care sunt considerate inacceptabile de către salariați“, se mai arată în interpelare.

Senatorul Ioan Cristina i-a cerut ministrului Culturii să precizeze ce măsuri are în vedere Ministerul pentru identificarea unor soluții în rezolvarea situației de la Filarmonica din Arad.

Ioan Cristina a precizat că aşteaptă un răspuns „în scris” din partea Ministerului Culturii.

Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad a lansat o petiție on-line, prin care solicită demiterea directorului instituției, Alin Văcean, și „readucerea Filarmonicii în rândul simbolurilor orașului“.

CITITI SI: Petiție on-line: „Salvați Filarmonica Arad!!!“

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare