Alexandra Braica: Noul Cod Fiscal aduce avantaje pentru toate categoriile socio-profesionale

Publicat de actualitati-arad in 19 Feb, 2015 | Parerea ta

comunicat presaAlexandra Braica, secretar de stat pentru dialog social, consideră că prevederile noului Cod Fiscal aduc avantaje atât pentru mediul economic, cât şi pentru diverse categorii socio-profesionale.

„Reducerea TVA la 20% de anul viitor şi la 18% din 2018 şi reducerea TVA la 9% de anul viitor pentru alimentele de bază sunt măsuri care vor avea un puternic impact social şi economic. În plus faţă de aceste prevederi, noul Cod Fiscal oferă un cadru mult mai prietenos investiţiilor, un cadru care sprijină numeroase categorii sociale şi profesionale. Una dintre noile prevederi avantajează pensionarii.

Astfel, creşte suma neimpozabilă pentru veniturile din pensii la determinarea impozitului pe venit. În prezent, plafonul neimpozabil este de 1000 lei, iar acesta va crește la 1050 lei în anul 2016 și cu câte 50 lei în fiecare an fiscal până se va ajunge la valoarea de 1200 lei lunar. Pentru cei cu venituri reduse din salarii (de până la 1.000 lei/lună brut) a fost majorat nivelul deducerilor personale acordate în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere (de la un maxim de 650 lei/lună la 800 lei/lună).

De asemenea, este eliminat impozitul pe construcţii, începând cu 1 ianuarie 2016. Măsura îi avantajează pe cei care construiesc şi este necesară pentru creşterea investiţiilor şi a competitivităţii interne. O altă prevedere se referă la neimpozitarea totală a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregătirea profesională şi perfecţionarea angajaţilor.

Iată că Guvernul de centru-stânga condus de Victor Ponta are curajul de a continua reducerea fiscalităţii, pe care guvernările de dreapta nu au avut curajul să o opereze. Dimpotrivă chiar, au adâncit criza economică prin măsuri greşite de austeritate şi majorări de taxe şi impozite. Reducerea fiscalităţii este posibilă datorită unei guvernări echilibrate, care a condus la creştere economică în ultimii trei ani, creştere economică care se va menţine şi în anii următori.

Noi, cei din PSD, rămânem consecvenţi ideii de a valorifica aceste context economic pozitiv, prin îmbunătăţirea climatului economic şi prin sprijinirea categoriilor sociale vulnerabile”, a spus secretarul de stat Alexandra Braica.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare