Ziarul electronic al arădenilor

Alegeri locale parțiale. Primari noi la Covăsânț și Almaș

Candidatul PNL, Marius Silviu Oneț, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al comunei Covăsânț, iar Aurel Ginu Costea (ALDE) a obținut mandatul de primar  al comunei Almaș, la alegerile locale parțiale, organizate, duminică.

Prezenţa la vot în cele două localităţi arădene a fost de 63,87%.

Costea şi Oneţ au ocupat, după alegerile locale din iunie 2016, funcţiile de viceprimari ai comunelor respective, ei preluând atribuţiile de primar după demisia primarilor aleşi, Gheorghe Balint, respectiv Teodor Avram.

Prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a emis, în 30 ianuarie, ordinele privind încetarea mandatelor de primar pentru Avram Teodor și Traian Balint, ambii fiind condamnați pentru fapte de corupție.

Balint și Avram au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în decembrie 2016, de către Tribunalul Arad, pentru luare de mită.

Anul trecut, în luna decembrie, judecătorii Tribunalului Arad au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeși Traian Balint (comuna Covăsînţ) şi Avram Teodor (comuna Almaş).

Traian Balint au fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare.

Conform sentinței publicate pe portatul Tribunalului Arad, cei doi au fost condamnați pentru luare de mită și au termene de supraveghere cuprinse între trei ani și trei ani și jumătate.

De la Avram Teodor, Tribunalul a dispus confiscarea sumei de 4.000 de lei consemnată la CEC Bank.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.