Alegeri locale parțiale la Almaș și Covăsânț

Publicat de actualitati-arad in 20 Apr, 2017 | Parerea ta

Guvernul a stabilit data la care vor fi organizate alegeri locale parțiale în cele două comune din județul Arad, în care primarii au fost condamnați pentru fapte de corupție.

Astfel, Guvernul a stabilit ca în data de 11 iunie să fie organizat scrutinul local parțial pentru alegerea primarilor în comunele arădene Almaș și Covăsânț.

„În cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale. De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale“, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a emis, în 30 ianuarie, ordinele privind încetarea mandatelor de primar pentru Avram Teodor și Traian Balint, ambii fiind condamnați pentru fapte de corupție.

Anul trecut, în luna decembrie, judecătorii Tribunalului Arad au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeși Traian Balint (comuna Covăsînţ) şi Avram Teodor (comuna Almaş).

Traian Balint au fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare.

Conform sentinței publicate pe portatul Tribunalului Arad, cei doi au fost condamnați pentru luare de mită și au termene de supraveghere cuprinse între trei ani și trei ani și jumătate.

De la Avram Teodor, Tribunalul a dispus confiscarea sumei de 4.000 de lei consemnată la CEC Bank.

CITITI SI: Două comune din județul Arad au rămas fără primari

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare