Campania „Alege Viața“. Iconiţe şi Biblii pentru femeile internate la Matern

Publicat de actualitati-arad in 26 Mar, 2013 | Parerea ta

maternFemeile internate la Secţia Obstetrică și Ginecologie „Salvator Vuia“ din Arad au primit, la începutul acestei săptămâni, iconiţe, Biblii şi pliante, într-o campanie de informare şi susţinere derulată în cadrul proiectului „Alege Viaţa”.

Acţiunea a fost organizată de Asociația „Filantropia“ a Arhiepiscopiei Aradului şi a avut ca scop informarea femeilor şi îndemnarea lor să susţină viața.

Profesoara Carmen Crişan, asistentul social Ștefan Capriș şi preotul Gabriel Vladu, au distribuit iconiţe, Biblii, pliante și afișe care promovează dreptul la viață al copilului nenăscut.

„Scopul proiectului «Alege Viața» este  promovarea valorilor vieții și ale familiei cu dorința de a preveni avortul  în conformitate cu principiile creștin ortodoxe, considerând că fiecare persoană născută sau nenăscută are dreptul la viață”, a spus Carmen Crișan.

Conform inițiatorilor acțiunii, România este o țară cu o rată deosebit de mare a avorturilor, de aproximativ 75% din numărul total de sarcini, ocupând primul loc în Europa din acest punct de vedere.

În ultimii 10 ani s-au înregistrat peste 11 milioane de avorturi, aproape jumătate făcute de femei tinere, până în 30 de ani, Este vorba doar de întreruperile de sarcină declarate, raportate de spitalele de stat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare