„Ajutăm împreună” – în pas cu tehnologia

Publicat de actualitati-arad in 08 Feb, 2015 | Parerea ta

Logo Scoala de Valori - colorPe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat, s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim, astfel tehnologia are un rol esențial în modul în care comunicăm cât și în rutina zilnică.

Această schimbare este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională.

În acest sens, Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România vor dota în perioada februarie – martie 2015, cu 3060 calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe românești.

Laboratoarele echipate cu noile computere vor fi accesibile unui număr aproximativ de 51.000 de elevi, care învață în cadrul celor 102 școli înscrise în program. Astfel, ne propunem să susţinem o parte din şcolile din toată ţara pentru ca acestea să poată oferi copiilor condiţii moderne de studiu. Astfel, fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

Şcolile vor beneficia de asemenea de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. Aceasta oferă o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume.

Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

Prin intermediul programului ”Ajutăm împreună” ne propunem dotarea laboratorului de informatică pentru a desfășura activitatea educațională în condiții optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute în viitor.

Programul ”Ajutăm împreună” va fi lansat în Arad în școala gimnazială ”Aron Cotruş” (data deschiderii marți, 10 februarie) și respectiv școala gimnazială ”Aurel Vlaicu” (data deschiderii joi, 12 februarie).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Școala de Valori. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare