Ziarul electronic al arădenilor

„Ajută-i şi tu să zâmbească”, proiect derulat de Poliția Locală Arad

2Poliţia Locală Arad a reluat seria proiectelor dedicate elevilor de pe raza municipiului, proiecte prin care se doreşte informarea acestora cu privire la activitatea instituţiei.

 „Ajută-i şi tu să zâmbească” este campania care are drept scop determinarea copiilor de a-i ajuta pe cei în nevoie, prin donaţii sau alte activităţi organizate.

Reprezentanţii Poliţiei Locale sunt prezenţi zilnic în sălile de clasă, în mijlocul elevilor din ciclul primar, pentru responsabilizarea acestora privind aspectele care privesc  protecţia mediului înconjurător și importanţa ajutorului oferit celor în nevoie, indiferent de vârstă sau ocupaţie, toate acestea pentru cultivarea, la cei mici, a altruismului, a empatiei, a dorinței de a-i ajuta pe semenii noștri aflați în situații deosebite.

„Dorim să le mulţumim micuţilor pentru implicare și să le explicăm, pe înţelesul lor, cum pot să contribuie la dezvoltarea unui climat de ordine şi curăţenie în oraş, iar în acelaş timp, să și ajute. Le atragem atenția și asupra problemei cerşetoriei, respectiv a importanţei faptului de a nu le oferi cerșetorilor bani, gestul în sine fiind tocmai cel care menține cerșetorii pe străzi, cu speranța că vor fi milostiviți în continuare” – Viorica Graur, directorul general al  Poliţiei Locale Arad.

Elevii au ocazia să pună întrebări legate de activitatea instituţiei şi li se atrage atenţia inclusiv asupra modului în care trebuie să circule pe stradă, a regulilor pe care trebuie să le respecte, fiind accentuat modul în care pot să evite eventuale accidente şi cum pot să contribuie, de la nivelul lor, la menținerea unui climat de ordine şi curăţenie în oraş.

Proiectul are în vedere toţi elevii din clasele primare, până în prezent fiind vizitate peste 50 de clase, de la diverse şcoli din municipiu; proiectul se va finaliza la sfârșitul anului școlar 2015-2016.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliţia Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *