Ziarul electronic al arădenilor

Aglomerație în vamă. Românii plecaţi în străinătate vin acasă

Timpii de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, atât la intrarea în România, cât şi la ieşire, au crescut, joi dimineaţa, unul dintre motive fiind acela că românii plecaţi la muncă în străinătate se întorc de sărbători în ţară.

Reprezentanții Poliţiei de Frontieră au declarat, joi, că au crescut timpii de aşteptare la vama Nădlac II, pentru că „suntem în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă”. Astfel, românii care muncesc în străinătate au început să se întoarcă în ţară, motiv pentru care s-au format cozi pe sensul de intrarea în România, dar şi pe cel de ieşire din ţară.

„Au crescut un pic timpii de aşteptare pentru că suntem în perioada premergătoare a sărbătorilor şi s-au adunat mai multe automarfare şi autoturisme. Noi lucrăm la capacitate maximă, în funcţie de infrastructura punctului. Timpi de aşteptare crescuţi avem la Nădlac II – 90 de minute la camioane şi 40 de minute la autoturisme, la ieşirea din ţară. Am înţeles că sunt 40 de minute şi la intrare. La Nădlac I suntem fără timpi de aşteptare”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Aceștia le recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de frontieră, pentru a evita aglomeraţia.

„Poliţiştii de frontieră încearcă să asigure un control eficient şi operativ, astfel încât să nu întâmpinăm greutăţi în această perioadă. Probabil că se vor aduna de săptămâna viitoare mai multe cozi. Timpii nu sunt foarte mari, dar au crescut”, au mai spus cei de la Poliția de Frontieră.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.