Ziarul electronic al arădenilor

Agent de la Penitenciarul Arad, judecat pentru luare de mită

agent-300x204Un agent de la Penitenciarul Arad, acuzat de luare de mită, după ce ar fi introdus telefoane mobile în penitenciar pentru deţinuţi, cerându-le bani în schimb, a fost trimis în judecată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat, vineri, că au dispus trimiterea în judecată a lui Pavel Ioan Mihoc, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Din probele administrate până în acest moment procesual s-a reţinut că, în cursul lunii ianuarie, „inculpatul Mihoc Pavel Ioan, în calitate de angajat al Penitenciarului Arad, cu atribuţii de supraveghere, control şi escortare a deţinuţilor, a pretins suma de 1.000 lei de la denunţătorul D.M. pentru a introduce în penitenciar un dispozitiv de comunicare la distanţă (telefon mobil) disimulat într-un ceas, pentru a-l preda unui deţinut aflat în executarea unei pedepse privative de libertate“.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Agentul Pavel Ioan Mihoc a fost reţinut în 12 februarie, pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.

Conform procurorului de caz, agentul a fost cercetat într-o cauză similară și în 2014, când a fost denunțat de un alt deținut, însă din lipsa probelor cazul a fost clasat.

CITITI SI: Agent de la Penitenciarul Arad, reţinut de procurori

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.