AFLĂ cum poți deveni bonă profesionistă

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2013 | Parerea ta

babyFemeile fără un loc de muncă, elevele, studentele și pensionarele se pot înscrie la cursuri, organizate gratuit, pentru a se califica în meseria de babysitter.

Cursurile de calificare gratuite se vor organiza în Arad, Nădlac, Sântana și Buteni în cadrul Școlii Bonelor.

Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificari, iar diplomele sunt recunoscute în toate țările Uniunii Europene, au anunțat reprezentanții Fundației Romanian Angel Appeal.

Înscrierile se fac în perioada 6 februarie – 15 martie. Informațiile despre criteriile care trebuie îndeplinite pentru înscriere și documentele necesare sunt publicate pe www.scoalabonelor.ro.

Persoanele interesate pot depune dosarele la:

– Arad: Centrul de terapie și recuperare pentru copii Ghiocelul, str. Tudor Vladimirescu, nr 29, sala nr 9, parter, telefon 0748.632.201, persoana de contact: psiholog Daniela Batrânuț.

– Nădlac: Primăria Nădlac, str. 1 Decembrie 1918, nr. 24, camera 6, telefon 0257.474.325 – int. 22, persoana de contact: asistent social Ana Krokos.

– Sântana: Primăria Sântana – Compartimentul de asistență socială și autoritate tutelară, str. Mihai Viteazu, nr. 24, telefon: 0257/462 266, persoana de contact: asistent social Gabriela Mariș.

– Buteni: Primăria comunei Buteni, str. Principală, nr 78, telefon: 0728.296.597; persoana de contact: asistent social Lavinia Marcuș.

Cursurile Școlii Bonelor au la bază o programă de formare, cu 360 de ore de pregătire teoretica și practică. Viitoarele bone calificate vor învăța despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplinarea pozitivă, gestionarea emoțiilor copiilor, gestionarea situațiilor de criza, dar și despre alimentația adecvată vârstelor copilului, rolul jocului în dezvoltarea acestuia și tehnici de acordare a primului-ajutor.

Scoala Bonelor a fost înființată în cadrul programului cu finanțare europeană „Femei pentru femei – Program național de calificare și acreditare a femeilor în ocupația de baby-sitter”, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeste în oameni!“.

„Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) și partenerul său – Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Direcția Protecția Copilului – au conceput acest proiect pentru a veni atât în sprijinul femeilor șomere sau fără ocupație, cât și în sprijinul femeilor care au copii și care, din cauza numărului insuficient de locuri în creșe și gradinițe, sunt nevoite să apeleze la bone fără calificare. Proiectul «Femei pentru femei» urmărește standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii unei rețele naționale de bone acreditate și calificate care să ofere servicii alternative sau complementare de îngrijire a copiilor pe timpul zilei“, se arată într-o informare a Fundației Romanian Angel Appeal.

Anul trecut, peste 550 de femei din București și din județele Ilfov, Bacău, Neamț, Suceava, Botosani și Vaslui au absolvit cursurile Școlii Bonelor, iar 700 de femei din alte 11 județe se pregătesc pentru a deveni bone profesioniste.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare