„Aferim!“ de Radu Jude, în cinematografele româneşti din 13 martie

Publicat de actualitati-arad in 17 Feb, 2015 | Parerea ta

aferim„Aferim!“, filmul pentru care Radu Jude a primit trofeul Ursul de Argint pentru regie la Berlinale 2015, va rula în premieră în cinematografele româneşti din 13 martie, informează un comunicat al distribuitorilor.

Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film. Premiera românească ‘Aferim!’ a fost reprogramată o săptămână mai târziu decât data stabilită iniţial, decizia fiind luată ‘din dorinţa de a fi prezenţi cu filmul în cât mai multe cinematografe din ţară şi de a organiza spectacole de gală în prezenţa echipei în marile oraşe’, a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuţie ‘Aferim!’, citată în comunicat.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, ‘Aferim!’ este un un film istoric a carui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob ţigan fugar (Cuzin Toma).

Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul este semnat de Catalin Cristuţiu, iar sound design-ul Dana Lucreţia Bunescu.

Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintila-Ghiţulescu, iar producător, Ada Solomon.

‘Aferim!’ este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România.

Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi susţinut de Eurimages — fondul Consiliului Europei alocat cinematografiei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Life

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare