Aeroportul Arad a învins în instanță CNADNR

Publicat de actualitati-arad in 14 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAeroportul din Arad a câştigat un proces intentat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru recuperarea sumei de 850.000 euro, bani cheltuiți de aeroport pentru reconfigurarea sistemului de balizaj după construirea centurii în regim de autostradă.

Conform conducerii Consiliului Județean Arad, când a fost promovat proiectul centurii rutiere, autorităţile judeţene au cedat câteva hectare de teren cu condiţia ca balizajul să fie refăcut cu fonduri din bugetul autostrăzii.

După finalizarea centurii în regim de autostradă chiar în vecinătatea aeroportului, pista locală nu mai putea fi folosită noaptea din cauza farurilor maşinilor şi a lămpilor de iluminat şoseaua de mare viteză.

Centura ocolitoare a municipiului reprezenta un obstacol din punct de vedere aeronautic.

„Fără sistem de balizaj nu se putea opera pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate scăzută. Prin această lucrare, s-a restabilit capacitatea operaţională. Au fost necesari 45 de kilometri de cabluri speciale care să alimenteze sutele de lămpi instalate. Pentru reconfigurarea balizajului, s-a cheltuit suma de 2,5 milioane de lei, bani obţinuţi printr-un credit bancar“, se menționează într-o informare a CJ Arad.

„La vremea respectivă, CNADNR semnase înţelegerea, însă nu a mai respectat-o ulterior. La noul termen stabilit, Tribunalul Arad a dat câştig de cauză Aeroportului Arad, obligând CNADNR să plătească suma de 850.000 euro. Reprezentanţii CNADNR pot face însă recurs la Curtea de Apel Timişoara“, se precizează într-un comunicat de presă remis, joi, de Consiliul Județean Arad.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, consideră că prin decizia instanţei arădene „se face în sfârşit dreptate şi astfel se reglementează situaţia“.

„Decizia instanţei nu poate decât să ne bucure, dar din păcate instituţia noastră rămâne cu o sumă foarte mare de bani blocată, până toate căile de atac se vor epuiza. De fapt, e o intrare în normalitate”, a declarat Nicolae Ioţcu.

CITITI SI: CJ Arad va acționa în instanță CNADNR

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare