Adrian Țolea: Demagogia și incompetența întunecă judecata consilierilor județeni PSD

Publicat de actualitati-arad in 04 Sep, 2015 | Parerea ta

Adrian ToleaPreședintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, este de părere că judecata consilierilor județeni PSD este întunecată din cauza demagogiei și a incompetenței de care dau dovadă atunci când se declară împotriva scoaterii la concurs a postului de administrator public al județului.

„După cum știți, în ședința extraordinară de joi, consilierii județeni au votat un proiect de hotărâre cu referire la scoaterea la concurs a postului de administrator rămas vacant după demisia domnului Drăgan.

Atât în ședință, cât și după ședință, într-o declarație de presă, consilierii județeni PSD s-au declarat împotriva acestui fapt, pe motiv că atribuțiile administratorului public pot fi preluate de către vicepreședinți.

Numai demagogia și/sau incompetența îi poate face pe acești consilieri să adopte o astfel de atitudine, pentru că ocuparea postului de administrator public este impetuos necesară pentru buna funcționare a Consiliului Județean.

În primul rând, funcția de administrator public a apărut ca o soluție viabilă în procesul de separare dintre atributele de reprezentare și cele de genstionare concretă a activității curente. Ocuparea acestui post nu face altceva decât să ducă la eficientizarea actului administrativ.

Deci, ceea ce spun acești consilieri PSD, că atribuțiile pot fi preluate de către vicepreședinți, ne arată cât de demagogi sunt. Aceștia se fac că uită situația în care se află Consiliul Județean în acest moment, având un singur vicepreședinte și fără administrator public”, spune președintele interimar al Consiliului Județean Arad.

În același timp Adrian Țolea spune că au fost demarate procedurile pentru scoaterea la concurs a acestui post și că nu va fi în niciun caz vorba de o numire pe criterii politice.

„Aparatul din cadrul Consiliului Județean a demarat procedurile legale de scoatere la concurs a postului de administrator public al județului Arad, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să poată avea loc concursul propriu-zis.

Am spus deja, dar repet, că postul de administrator public nu va fi ocupat după o numire pe criterii politice, ci printr-un concurs serios și real.

Îmi doresc ca acest post să fie ocupat de o persoană profesionistă, așa cum îmi doresc ca, atât timp cât eu voi ocupa funcția de președinte interimar, lucrurile din Consiliul Județean să se desfășoare într-un mod cât mai serios, cât mai profesionist și cât mai eficient pentru cetățenii județului Arad, dar în același timp totul să se desfășoare în limitele admise de lege”, a mai declarat Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Marius Sulincean: PNL, obsedat de bani şi putere

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare