Adrian Ţolea: „CJ Arad a dat de 5 ori mai mulţi bani decât Guvernul pentru drumul Arad-Felnac”

Publicat de actualitati-arad in 10 Sep, 2015 | Parerea ta

IMG_7037Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean Arad, a semnat, joi, contractul prin care este alocată de la Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, cei 638.308,10 lei din totalul de 17.154.620 lei, pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean Arad-Felnac. Este vorba despre un procent de 3,7% din valoarea lucrării.

DJ 682 Arad-Felnac, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din judeţul Arad, a fost construit în urmă cu aproape 40 de ani, perioadă în care s-a intervenit doar cu lucrări de întreţinere şi reparaţii.

„În anul 2015 Guvernul a alocat acestui drum suma de 638.308,10 lei, pentru anul 2016 va aloca 300.000 lei, iar pentru anul 2017, suma este de… 0 lei. Mai trebuie spus că valoarea totală a investitţiei este de 17.159.580 lei, iar la un simplu calcul, dacă în trei ani de zile pentru această lucrare se vor aloca aproximativ 1 milion de lei, în ritmul acesta, ne aşteptăm ca drumul să fie finalizat peste aproximativ … 54 de ani”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, s-a declarat în dese rânduri total nemulţumit de modul în care Guvernul PSD a distribuit sumele pentru proiectele incluse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

În cursul lunii august, Guvernul a schimbat modul de alocare a banilor, în sensul că repartizarea sumelor se face exclusiv de către Ministerul Dezvoltării. Practic, consiliilor judeţene nu le mai sunt acceptate nici măcar propunerile pentru repartizarea sumelor, decizia fiind astfel supracentralizată la nivelul ministerului.

„Din păcate, nouă nu ne rămâne decât soluţia finanţării din fonduri proprii a acestui drum. Dacă vom aştepta banii pe care Guvernul PSD i-a promis judeţului Arad, pe acest drum vor circula în condiţii bune … nepoţii noştri. În momentul în care Consiliul Judeţean a semnat contractual de modernizare am primit asigurări de la Guvern că vom primi banii în maxim trei ani, atât cât este durata contractului de modernizare.

Acum suntem nevoiţi să ne descurcăm pe cont propriu, pentru că noi nu putem să nu ne onorăm promisiunile faţă de cei care tranzitează zilnic acest drum. Datorită faptului că pe acel drum constructorul a lucrat şi doreşte să continue lucrările, iar locuitorii din zonă ne solicită acest lucru, Consiliul Judeţean a alocat până acum, din fonduri proprii, suma de 4.695.691 lei pentru plata lucrărilor realizate, adică de 5 ori mai mult decât a alocat Guvernul Ponta PSD pe 3 ani de zile”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare