Adrian Ţolea: „Avem nevoie de o strategie de dezvoltare a judeţului Arad cât mai bine argumentată şi fundamentată”

Publicat de actualitati-arad in 27 Aug, 2015 | Parerea ta

foto conferinta presaLa sfârşitul anului 2014, Consiliul Judeţean Arad a demarat proiectul de elaborare a Strategiei de dezvoltare a judeţului Arad  pentru perioada 2014 – 2020.

Prima etapă a constat în elaborarea unei analize de diagnostic a judeţului, urmată de definirea unui set de obiective strategice şi specifice, care vor fi puse în practică printr-un plan de acţiune cu măsuri şi termene concrete.

Astfel, în data de 28 august 2015, la sediul Consiliului Judeţean, a avut loc cea de-a doua întâlnire consultativă, eveniment la care au participat reprezentanţi ai administraţiilor locale, ai mediului academic, mediului de afaceri, ai societăţii civile şi ai mediului politic.

Dezbaterea, care a durat peste două ore într-o sală plină, a fost una de succes, prezentându-se propuneri concrete din partea participanţilor.

Consiliul Judeţean Arad a fost reprezentat de Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean şi Gabriela Chiricheu, director Direcţia de Programe de Dezvoltare.

„Cred că această strategie de dezvoltare a judeţului Arad este un document foarte important, care va stabili viziunea noastră de dezvoltare până în anul 2020. Deoarece construim o strategie a judeţului Arad, nu doar a Consiliului Judeţean, am considerat important să prelungim această perioadă de dezbatere publică.

I-am invitat pe toţi cei care la primele întâlniri nu au fost prezenţi sau nu şi-au exprimat punctul de vedere să vină alături de noi cu idei, cu sugestii şi propuneri, pentru ca aceastră strategie să fie cât mai bine argumentată şi fundamentată şi să definească viziunea noastră pentru dezvoltarea judeţului până în 2020.

Estimez că în cursul lunii octombrie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, vom adopta acest document, care până atunci se află la transparenţă decizională”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Draft-ul rămâne în dezbatere publică şi poate fi consultat pe site-ul Consiliului Judeţean Arad www.cjarad.ro la secţiunea transparenţă decizională, iar cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare