Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: Un aeroport funcţional la Arad este o necesitate

Deputatul PSD Adrian Todor este din nou uimit de lipsa de cumpătare în declaraţii ale parlamentarului PNL Glad Varga care consideră că umilinţa arădenilor de a avea un aeroport total nefuncţional echivalează cu o „marotă a PSD”.

„Tupeul demnitarului PNL, sau… mă rog a celui care i-a pus în gură asemenea vorbe, merge până la a ridiculiza întâlnirea pe care am avut-o împreună cu colegii mei, senatorul Mihai Fifor şi deputatul Florin Tripa cu Armand Petrescu, directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile din România, în tentativa de a identifica soluţii pentru atragerea unor companii aeriene care să opereze de pe Arad.

Ceea ce omite însă Glad Varga să precizeze este că dezastrul de la Aeroportul Arad este consecinţa a 13 ani de administrare catastrofală a obiectivului de către conducerea PDL-PNL a Consiliului Judeţean.

Ceea ce am întreprins noi a fost să încercăm a minimaliza datele falimentului de facto a aeroportului, în condiţiile care colegii de partid a lui Varga au mers din gafă în gafă, împotriva oricărei logici sau viziuni manageriale. Discutăm despre decizii absurde cum ar fi scurtarea pragului pistei de aterizare de la 2.000 m la 1.820 m, aceasta când orice aeroport care se respectă procedează în mod contrar.

Am argumentat de asemenea pe larg în nenumărate ocazii de ce conversia terminalului Cargo a fost o greşeală iar investiţia de 2 milioane de euro una inutilă, în condiţiile în care exista deja un terminal de pasageri cu o pistă standard funcţională şi posibilitatea de a opera zboruri de profil în mod regulat.

Arădenii au înghiţit şi şarada penibilă numită Join Airlines, orchestrată de aceeași conducere liberală, care ne-a plimbat luni de zile sub nas iluzia venirii la Arad a unei companii fantomă pentru a opera zboruri de pe aeroport. Cine plăteşte oalele sparte stimate domnule deputat Varga? Sună a marotă PSD întreaga dimensiune a cataclismului administrativ datorat incompetenţei cadrelor de conducere PDL-PNL?

Întâlnirea noastră cu directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile din România se subscrie intenţiei declarate a parlamentarilor PSD de Arad de a întreprinde orice demers legal si posibil pentru punerea în valoare a acestui aeroport. Ce a mai rămas din el după tăvălugul echipei Ioţcu-Ţolea-Cionca-Moşneag”, afirmă deputatul PSD de Arad Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Glad Varga: „Dezinteres total din partea Ministerului Transporturilor față de Aeroportul Arad”

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.