Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „Falcă se opune creşterii salariilor pentru angajaţii din administraţia locală”

Deputatul PSD Adrian Todor critică intenţia primarului Gheorghe Falcă de a nu creşte salariile celor care lucrează în administraţia publică arădeană.

Parlamentarul arădean crede că politică tăierilor şi a neajunsurilor, practicată de vechiul PDL, trebuie să înceteze.

„Guvernul României a dat această posibilitate de creştere a salariilor angajaţilor din administraţia publică locală, în urma adoptării Legii Salarizării. Este o lege echitabilă, motiv pentru care a fost votată inclusiv de parlamentari ai PNL.

Fiecare primărie poate decide, conform acestei legi, în ce măsură măreşte salariile acestor funcționari. Există o limită dată de indemnizaţia viceprimarului, limită de care trebuie ţinut cont.

Ceea ce se întâmplă în administraţia arădeană, controlată de PNL, este strigător la cer. Ştim cu toţii că liberalii au avut mai multe întâlniri în care le-au cerut propriilor primari să nu crească salariile acestor angajați.

Acum este foarte clar de ce Gheorghe Falcă a susţinut acest lucru: nu intenționa să mărească salariile din Primăria Arad şi în consecinţă nu trebuia ca vreun alt primar liberal să facă acest lucru.

Nu îmi explic de ce actualul PNL continuă politica vechiului PDL. Acum aproximativ şapte ani, votau pentru tăierea pensiilor şi salariilor bugetarilor, iar acum se opun cu vehemenţă creşterilor de salarii din primăriile pe care le conduc.

Este imposibil ca o administraţie locală să dea rezulate, în condiţiile în care salariile celor care muncesc aici sunt ţinute la un nivel scăzut, în comparaţie cu salariile din alte primării”, a spus deputatul Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *