Ziarul electronic al arădenilor

Adrian Todor: „Falcă le cere consilierilor să meargă la pușcărie în locul lui“

Primarul Gheorghe Falcă încearcă să scoată castanele fierbinți din foc cu mâinile consilierilor locali, în speranța că va scăpa de răspundere în cazul atribuirii directe a contractului de salubrizare stradală din municipiul Arad.

Consilierii PSD nu au dorit să fie părtași în ședința de astăzi a Consiliului Local al municipiului Arad la o nouă ilegalitate în acest caz, abținându-se la votul de respingere a cererilor Prefecturii Arad, instituție care consideră nelegale hotărârile privind contractul de salubrizare.

„Prefectura Județului Arad, cea care verifică legalitatea actelor adoptate de consiliile locale, ne-a transmis, negru pe alb, faptul că hotărârea prin care Gheorghe Falcă și colegii săi de la PNL au atribuit direct, unei firme apropiate PNL, salubrizarea din municipiul Arad este nelegală.

Reprezentanții Prefecturii Arad ne-au spus clar că acest proiect trebuia aprobat cu două treimi din voturile consilierilor, nu cu majoritate simplă, solicitând totodată ca proiectul cu pricina să fie reintrodus în CLM și votat în conformitate cu legea.

În loc să respecte legile în vigoare, primarul Gheorghe Falcă merge înainte cu abuzurile, iar în ședința de astăzi a propus consilierilor să nu țină cont de punctul de vedere al Prefecturii Arad, să ignore sfatul specialiștilor în drept și să voteze după cum i se pare lui că e corect.

Practic, viclean cum îl știm, Falcă le cere consilierilor să meargă în locul lui la pușcărie, pentru că un vot pentru respingerea solicitării Prefecturii Arad l-ar fi exonerat pe primar de orice răspundere, iar ilegalitatea ar fi fost asumată de consilieri.

Reprezentanții PSD din Consiliul Local Municipal Arad s-au abținut la votul de astăzi, nedorind să fie părtași la o nouă ilegalitate marca Falcă. Nu putem gira o afacere ilegală de peste 10 milioane de lei, bani dați unei firme de casă a PNL din buzunarele arădenilor, printr-un artificiu dincolo de limitele legii.

Așteptăm ca Prefectura Arad să pună capăt acestor abuzuri ale primarului Falcă, care se crede pe moșia proprie și are impresia că poate cheltui după bunul plac banii arădenilor. În același timp, cerem public primarului Falcă să vină cu soluții legale pentru rezolvarea salubrizării orașului. Repetăm, vrem soluții legale, nu noi afaceri cu firme de casă ale PNL, nu noi artificii dincolo de litera legii“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.