Adrian Mutu vrea să fie patron la UTA Arad

Publicat de actualitati-arad in 04 Feb, 2013 | Parerea ta

stadion.uta1Adrian Mutu şi partenerul său de afaceri Adrian Marţian vor să devină patroni la UTA Arad şi îşi propun să urce în prima ligă chiar în acest sezon.

UTA ocupă deocamdată locul 5 în Seria a II-a din Liga a II-a, cu şanse reduse de a prinde primele două poziţii promovabile.

Adrian Mutu şi Adrian Marţian au mai vrut să o cumpere pe “U” Cluj, dar mutarea a căzut. Acum, cei doi vor să o preia pe UTA Arad, scrie gsp.ro.

“Da, e adevărat, suntem în tratative avansate”, a confirmat informaţia Adrian Marţian, partener de afaceri al lui Adrian Mutu, inclusiv în proiectul de la Arad. Cei doi gestionează împreună un business în Italia, o fabrică de biodiesel la Cesena şi plănuiesc extinderea în Serbia.

Marţian a explicat că poartă de câteva zile negocieri cu actualul proprietar al clubului, Giovanni Catanzariti.

“Suntem în contact permanent, Mutu a vorbit şi el la telefon cu patronul de la UTA, iar un detaliu important e prezenţa pe bancă a lui Adi Falub, cu care mă cunosc foarte bine de la Cluj. Avem mare încredere în posibilităţile lui şi o condiţie esenţială în finalizarea tranzacţiei e aceea să ni se garanteze urcarea în Liga I chiar în acest sezon. Acesta ar fi obiectivul direct dacă batem palma! Nu ne permitem să ne jucăm cu un brand ca UTA, să ne arate lumea cu degetul pe stradă că am venit să ţinem echipa în «B»!”, a spus Marţian.

Situaţia la zi a clubului nu e însă strălucită. După prima parte a campionatului, arădenii se află doar pe locul 5, cu 17 puncte, la nouă lungimi distanţă de Poli Timişoara, clasată acum pe poziţia secundă, promovabilă.

În pauza competiţională, UTA s-a despărţit de aproape jumătate din lot, peste 10 jucători, iar reunirea de la mijlocul săptămânii trecute s-a făcut cu numai 15 oameni. “Asta e, într-adevăr, o mare problemă, care va trebui lămurită în aceste zile”, a admis Marţian.

Mutu şi Marţian ar fi gata să pună la bătaie, pentru început, circa jumătate de milion de euro pentru transferuri şi spre a acoperi toate datoriile clubului: restanţe la fisc, fotbalişti, staff tehnic. Din 2010, UTA n-ar fi plătit nici o taxă către stat!

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati, Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare