Ziarul electronic al arădenilor

Admiterea în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2016-2017

comunicat presaÎn 13  iunie  au început înscrierile pentru admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani pentru anul școlar 2016-2017.

Astfel, conform calendarului Admiterii 2016, anexa nr. 1 la OMECS nr 5082/31.08.2015 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal și profesional de stat, în perioada 13-17 iunie 2016 (etapa I), secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor si a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

Înscrierea candidaţilor la unitațile de învățământ care școlarizează elevi în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani se face pe baza fişei de înscriere în perioadele 13-17 iunie şi 21-24 iunie 2016.

Candidaţii care nu au participat la etapa I de admitere sau care au participat, dar nu au fost repartizati/admisi la liceu sau învățământul profesional, şi care solicită să participe la admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani în etapa a II-a  o pot face în perioada 16-17 august 2016.

Etapa a III-a și ultima are loc în perioada 1-2 septembrie 2016, când comisia de admitere județeană va repartiza  absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat la nicio etapă sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare.

Elevii care optează pentru învățământul profesional și care îndeplinesc condițiile prevăzute de HG 1062/30.10.2012(privind frecvență, abateri disciplinare etc) beneficiază de bursă profesională în valoare de 200 lei/lună. În plus, unii operatori economici acordă sprijin suplimentar sub diferite forme (în bani, transport, echipamente, alte facilități).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.