Administratori judecați pentru evaziune fiscală

Publicat de actualitati-arad in 12 Dec, 2014 | Parerea ta

dddd1Administratorii a două firme din Arad au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de aproximativ 280.000 lei.

Cei doi administratori au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Unul dintre cei doi administrator este Dan Ponea, iar din probele administrate până în acest moment procesual s-a stabilit că, în perioada ianuarie – mai 201, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a unor facturi emise în numele altor două societăţi comerciale, reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii conform unor contracte încheiate anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscal.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de 145.244 lei.

De asemenea, procurorii arădeni au dispus trimiterea în judecată a lui Ovidiu Lucian Cîndea, pentru evaziune fiscală.

Conform procurorilor, Cîndea, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2010, a înregistrat cheltuieli fictive (achiziţii fictive) în evidenţele contabile, în deconturile de T.V.A. (declaraţiile 300) şi în declaraţia privind impozitul pe profit aferentă anului 2010, pentru deducerea în mod nelegal a T.V.A. şi a impozitului pe profit.

Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este de 137.294 lei (88.997 lei – T.V.A. şi 48.297 lei – impozit pe profit).

Cele două dosare au fost înaintate spre soluţionare Tribunalului Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare