UPDATE: Adjunctul ISJ Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcție

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

spanu3Inspectorul şcolar general adjunct din Arad Mihai Spânu, reţinut după ce ar fi luat mită la bacalaureat, a fost eliberat din funcţie, a declarat luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

“Inspectorul şcolar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, a fost eliberat din funcţie, o decizie în acest sens fiind în competenţa Ministerului Educaţiei”, a spus Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Ministrul Educaţiei a precizat că în cazul celuilalt inspectorul şcolar şi a profesoarei suspectaţi că ar fi primit mită de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze bacalaureatul, o eventuală decizie administrativă poate fi luată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

UPDATE

Măsuri luate de ISJ Arad

„Având în vedere situaţia persoanelor cercetate pentru trafic de influenţă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a demarat, în cursul zilei de astăzi (n.r. luni) o anchetă.

Din punct de vedere procedural, prima măsură ce se impune este eliberarea din funcţie a inspectorului pentru managementul resurselor umane. În acest sens a fost convocat Consiliul de Administraţie al ISJ Arad, în cadrul căruia se vor face propuneri pentru înlocuirea inspectorului şcolar din cadrul departamentului pentru managementul resurselor umane (Simona Crîsnic – n.r.).

În ceea ce priveşte cadrul didactic implicat în anchetă, conducerea ISJ Arad a socilitat echipei manageriale a unităţii şcolare să se ia în discuţie în consiliul profesoral evenimentele în care este implicat cadrul didactic titular (Lavinia Biț – n.r.) în unitatea şcolară şi să demareze procedurile pentru aplicarea sancţiunilor ce se impun“.

CITITI SI: Doi inspectori școlari și o profesoară, cercetați pentru mită

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare