Adăpost pentru tineri din instituții de ocrotire

Publicat de actualitati-arad in 17 Jul, 2014 | Parerea ta

centruUn centru social în care vor putea locui tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 ani, proveniți din instituții de ocrotire, a fost inaugurat, joi, în municipiul Arad.

Centrul social cu destinaţie multifuncţională este situat pe strada Tarafului și a fost construit printr-un proiect finanţat de Banca Mondială. Acest Centru va putea să găzduiască 40 de tineri, care se vor putea muta începând din luna august.

„Grupul ţintă va beneficia de servicii de cazare pe perioadă determinată, activităţi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi a competenţelor profesionale, servicii de consiliere socio-profesională şi psihologică, sprijin în orientarea profesională şi angajarea în muncă. În centru vor locui 40 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, proveniţi din instituţii de ocrotire, care nu-şi cunosc familia naturală sau extinsă”, a precizat Erika Stark, director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad.

Centrul are o suprafaţă de aproximativ 450 mp şi este construit în regim P plus 2, toate încăperile fiind mobilate. Centrul dispune de dormitoare pentru maximum două persoane sau o familie, grupuri sanitare cu duş, o bucătărie comună, spălătorie şi uscătorie, cameră de zi comună pentru maximum 10 persoane, dar și cabinete pentru personalul de specialitate.

Pentru a se putea caza în centru, tinerii trebuie să provină din sistemul de protecţie a copilului din judeţul Arad, instituţii publice sau ONG-uri, să nu-şi cunoască familia naturală sau să nu poată fi reintegraţi în familia naturală sau extinsă şi să fie capabili să se gospodărească singuri.

Conform conducerii Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, deocamdată, au fost luate în evidenţă cinci dosare, dar sunt aşteptate noi solicitări.

În cadrul Centrului vor lucra doi asistenţi sociali, un administrator, un psiholog şi un referent, care vor fi transferaţ din cadrul unor compartimente ale Direcţiei.

De asemenea, pentru a-i ajuta pe tineri să îşi găsească un loc de muncă, aceştia vor fi consiliaţi de personalul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Totodată, voluntarii Crucii Roşii le vor explica, periodic, beneficiarilor reguli de educaţie civică şi de sănătate.

Centrul a fost construit printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, prin Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, al cărui beneficiar este Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) Arad.

Valoarea totală a investiţiei este de 488.771 euro, din care 10% reprezintă contribuţia de la bugetul local.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare