Activităţile de recreere din Parcul Natural Lunca Mureşului, promovate de tineri

Publicat de actualitati-arad in 28 Aug, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAdministraţia Parcului Natural Lunca Mureşului, în parteneriat cu Asociaţia Excelsior Arad, lansează proiectul „Tinerii arădeni promovează activităţile de recreere din Parcul Natural Lunca Mureşului”.

În cadrul acestui proiect va fi  realizat Ghidul Turistic al Parcului Natural Lunca Mureşului, un instrument absolut necesar în contextul în care aria protejată a devenit de curând membră a Reţelei Destinaţiilor Europene de Excelenţă (EDEN).

Pe lângă peisajul specific zonelor umede şi biodiversitatea ridicată, Lunca Mureşului şi comunităţile din preajma ei adăpostesc şi obiective culturale sau istorice care merită cunoscute şi promovate.

Astfel, produsele tradiţionale, monumentele, tradiţiile folclorice, unităţile de cazare şi agrement, mănăstirile sau clădirile istorice sunt doar câteva dintre ele.

Administraţia ariei protejate va sprijini astfel localităţile limitrofe să-şi dezvolte o platformă de promovare a eco-turismului şi agro-turismului, prin activităţi care nu au un impact negativ asupra parcului natural.

Echipa de implementare a proiectului va selecta 20 de tineri arădeni care vor participa la un simpozion, în cadrul căruia se vor analiza obiectivele turistice din zonă şi se va decide care elemente vor fi prezentate în Ghidul Turistic.

O firmă de profil va culege informaţii şi imagini despre obiectivele propuse şi va realiza designul, editarea şi promovarea ghidului pe CD şi on-line.

La finalul proiectului se vor aplica mai multe chestionare vizitatorilor din Luncă cu privire la utilitatea, aspectul şi conţinutul Ghidului Turistic, iar rezultatele vor fi folosite pentru îmbunătăţirea ulterioară a materialului de promovare.

Bugetul proiectului este de 13.440 lei, din care 12.000 lei au fost accesaţi în cadrul sesiunii de proiecte din luna mai a Primăriei Arad, prin programul „Tineret, Învăţământ şi Recreative”. Rezultatele proiectului vor consta în sensibilizarea a 5000 de persoane cu privire la potenţialul turistic al Luncii Mureşului, imprimarea a 300 de CD-uri cu Ghidul Turistic în format digital şi crearea unei secţiuni de promovare a ghidului pe pagina www.luncamuresului.ro

Pentru tipărirea pe hîrtie a Ghidului Turistic într-un număr mare de exemplare, care să permită distribuirea la punctele de informare turistică sau la agenţiile de turism, se va impune accesarea unor noi fonduri în viitorul apropiat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare